miercuri, 15 iunie 2011

VARA MINUNATA A COPIILOR

    La caminul cultural din localitate a avut loc un spectacol de cantece sustinut de Grupul Emidor , pentru copii. Initiativa acestui eveniment a fost D-nul primar Ionut Gospodaru alaturi de D-nul director  coordonator al Scolii Miroslovesti, d-nul Hogas Talpau Gheorghe. La spectacol au fost prezente si cadrele didactice din comuna si in cea mai mare parte copii beneficiarii acestui eveniment.
              
                                                          


                                           

marți, 14 iunie 2011

SARBATOAREA SATULUI MIROSLOVESTI DUMINICA MARE A RUSALIILOR SI A SFANTEI TREIMI


        Satul  Miroslovesti a fost duminica si luni in sarbatoare. Primaria si Consiliul local prin D-nul primar Ionut Gospodaru au marcat evenimentul inca din primele ore ale diminetii , atunci cand in ziua de Rusalii lumea din sat s-a adunat la un asa zis ,,balci''al satului. A fost invitata  formatia,,Ciprian Porumbescu din Suceava''care a prezentat un program artistic de cantece si jocuri populare. Zeci de tineri s-au intrecut in lumea dansului si jocului popular.



   
  





Sarbatoarea satului a continuat si luni in Ziua de Sf .Treime cu doua evenimente culturale, la biserica si la biblioteca comunala . La biserica a avut loc o slujba religioasa unde au participat un sobor de preoti,  Parintele protopop  din Pascani Pavel Postolache, multi fii ai satului veniti la aceasta sarbatoare, multi primari din comunele invecinate,  D-nul deputat Neculai Ratoi si D-nul senator Florin Constantinescu. Dupa slujba toate personalitatile insotite de D-nul Primar Ionut Gospodaru, D-nul viceprimar Liviu Aioanei,si un grup de copii sub indrumarea D-nul Director coordonator Hogas Talpau Gheorghe s-au indreptat spre biblioteca comunala . S-a vizitat biblioteca , expozitia de carte donata de la prietenii nostri basarabani si s-a facut o lansare de carte prezentata de D-nul invatator Parlea Gheorghe.  Cartea se numeste ,,Tema pentru acasa autor Nicolae Dabija'' care prezinta drama deportarii basarabenilor din anul 1941.A luat cuvantul apoi D-nul primar Ionut Gospodaru si D-na bibliotecar Lenuta Munteanu    Grupul de copii imbracati in costume populare specifice zonei au sustinut un scurt program artistic.
Apoi in sala caminului cultural toate personalitatile au fost ospatati conform traditiei cu bucate traditionale.




joi, 2 iunie 2011

ZIUA EROILOR -DEPUNERI DE COROANE DE FLORI LA MONUMENTUL EROILOR


 Astazi romanii de pretutindeni sarbatoresc Inaltarea Domnului .In aceasta zi in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului. La fel ca celelalte localitati ale Romaniei si-n
comuna Miroslovesti si-a dat tributul de vieti omenesti in stralucitele lupte pentru apararea paminturilor stramosesti. Numele celor  care au cazut in lupta sunt scrise pe Monumentul Eroilor si ne aduce in permanenta aminte de jertfa lor si nu ne va lasa sa uitam vreodata sacrificiul de care au dat dovada.
 Copiii imbracati in costume populare alaturi de cadre didactice ,  D-nul Primar , D-nul viceprimar precum si angajati ai autoritatii locale au depus coroane de flori in cinstea celor cazuti de-a lungul veacurilor , la Monumentul Eroilor .