vineri, 8 ianuarie 2016

O NOUA DONATIE DE CARTI DE LA PRIETENII BASARABENI





        Inca din primele zile ale anului 2016, biblioteca comunala a fost inzestrata cu o noua donatie de carti. Este vorba despre carti valoroase nu numai in sine , ci prin existenta autografelor , a dedicatiilor pentru biblioteca , continute in volumele oferite cu generiozitate de la prietenii nostri basarabeni.
     Pentru cei interesati vor avea posibilitatea sa deschida noi carti primite in colectia institutiei noastre. Printre aceste carti se numara si volumul de carte intitulat,,PASTORUL SOLITAR sau Naiul lui Vasile Iancu" autoare Rodica Iuncu.
    In acest volum este descrisa viata si activitatea naistului Vasile Iovu , de la inceputul carierei sale si pana in prezent. Fiecare capitol al cartii este ilustrat cu picturile Eleonorei Romanescu.
    Vasile Iovu este un naist din Republica Moldova nascut la 24 iulie 1950 in satul Bardar.La varsta de 10 ani Vasile studiaza flautul la Liceul ,,Ciprian Porumbescu''iar intre anii 1967-1971 e student la Academia de muzica ,,Gavril Musicescu'' din Chisinau , clasa de flaut si dirijat de orchestra.
    Naiul il ia in maini din indemnul inimii.Decisiva pentru adevarata cariera artistica a fost intilnirea sa cu Gheorghe Zamfir , care l-a indrumat si l-a binecuvantat intru cucerirea inaltimilor muzicii romanesti.
 Astfel Vasile Iovu, devine primul naist profesionist din stanga Nistrului si primul profesor in clasa de nai a Academiei de muzica, autorul primei ,,Metode de nai'' destinate invatamantului muzical mediu si universitar. Astazi aria preocuparilor repertoriale, stilistice si de gen ale interpretului este foarte extinsa: muzica populara, simfonica, de camera, usoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu