marți, 15 martie 2016

SEZATOAREA ,,CLACA LA SAT'' -MARTIE 2016



        Comuna Miroslovesti este renumita prin pastrarea obiceiurilor si traditiilor locale.Traditiile locale in sat au reinviat gratie interesului deosebit al domnului primar.De lasatul secului anul acesta s-a reinviat obiceiurile si traditiile , printr-o sezatoare la care au participat zeci de localnici ai satului, avand ca musafiri o delegatie cu importanti oameni de cultura din Republica Ucraina.
  Sezatoarea sau ,,Claca la sat'' este o manifestare organizata de Consiliul local Miroslovesti in colaborare cu Consiliul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, inceputa inca din anul 2009.
  Musafirii au fost primiti intr-o atmosfera frumoasa in sala Caminului cultural unde D-nul Primar a facut o scurta descriere a comunei Miroslovesti.Aici au putut sa vizioneze si o expozitie de fotografii de pe meleagurile miroslovestene. Oaspetii au luat parte apoi la o sezatoare creata de batranii si tinerii nostri locali .S-a imbinat munca cu cantecul popular , fiecare lucra cate ceva, s-a tesut , s-a tors s-a impletit cu andrelele intr-un cuvint s-au facut atatea lucruri ce se faceau altadata pe meleagurile noastre pastrate de la stamosii nostri. S-au jucat dansuri populare cu strigaturi ca la nuntile de altadata , s-au facut hore in care s-au prins si musafirii prezenti.Toate aceste evenimente nu se uita, pentru ca le pastram si le transmitem mai departe.