luni, 23 mai 2011

COPIII , TINERETUL , BIBLIOTECA

Bibliotecile  publice  sunt extrem  de  bine plasate pentru a infrunta provocarile diviziunii digitale prin imbunatatirea livrarilor de servicii informationale, infruntarea dezavantajului educational si crearea punctelor de acces public la Internet. Satului si comunei Miroslovesti nu i-a trebuit decat cateva calculatoare si o conexiune la Internet. Ideea a venit de la Fundatia Bill si Melinda Gates care cu ajutorul Fundatiei Irex , implementeaza proiectul Biblionet in bibliotecile din Romania, alaturi de primarii din localitati care au oferit  un spatiu adecvat ,conexiune Internet, mobilier.









          Somerii au nevoie de informatii despre noi posibilitati de locuri de munca, tineretul doreste locuri de intilnire stimulative, iar copii doresc programe de imbogatire a cunostiintelor generale, care sa vina in completarea celor invatate  in scoala.     Parintii si bunicii au nevoie   de un loc unde poate culege informatii , de un loc unde asezat in fata unui calculator sa-si vada fiul(a), ori nepotii plecati peste hotare. De aceea bibliotecile publice sunt extrem de potrivite pentru a satisface aceste nevoi, ele devenind astfel sufletul comunitatii.
 

                                                          

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru articole ,tine-o tot asa ,nu rata nimic care sa pota scoate in evidenta activitatea de bibliotecar,

    RăspundețiȘtergere