vineri, 26 august 2011

INVATA SI TU SA ACORZI PRIMUL AJUTOR

Un grup de tineri au participat la un curs de Prim Ajutor- Trusa ta de cunostinte , la biblioteca comunala sub indrumarea  d-nei bibliotecare. Acest curs are ca scop initierea tinerilor din comunitate in masurile de prim ajutor. Este foarte important sa antrenam copii in astfel de cursuri pentru ca niciodata nu se stie cand pot interveni si ei pana suna la 112 si vine un echipaj de salvare.
   A invata un copil pe cine sa cheme si ce sa faca in caz de accidente este foarte important. Acele gesturi simple ii pot permite sa dea ajutor cuiva din familie si chiar sa salveze o viata.
   Stii sa  acorzi primul ajutor??Care este reactia atunci cand cineva are nevoie de o prima masura de alinare a unei dureri sau de stopare a unui simptom care poate degenera intr-o afectiune mai grea. Acordarea primului ajutor poate salva viata  cuiva.
                                                          
 





                                                                                    
 
     
         Asa s-au antrenat grupul de copii in acordarea primului ajutor.
         Treinerul (bibliotecarul comunal) a prezentat pe ecran filmulete de prim ajutor dupa care si copii au exersat manevre de salvare , a unor victime in caz de accidente .Acum copii cunosc cand si cum sa sune la nr. de telefon 112 atunci cand e nevoie dar stiu in acelasi timp ca nu e voie sa te joci sunand la acest numar.





         





 
                                                   

2 comentarii:

  1. Felicitari d-na bibliotecara sunteti foarte activa la locul de munca. Tineti-o tot asa, si mult succes in realizarea tuturor activitatilor. Vad ca si blogul e completat la zi.
    BRAVO si-nca o data FELICITARI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Fekicitari sunteti f activa .Mult succes in continuare!!

    RăspundețiȘtergere