luni, 23 mai 2011

COPIII , TINERETUL , BIBLIOTECA

Bibliotecile  publice  sunt extrem  de  bine plasate pentru a infrunta provocarile diviziunii digitale prin imbunatatirea livrarilor de servicii informationale, infruntarea dezavantajului educational si crearea punctelor de acces public la Internet. Satului si comunei Miroslovesti nu i-a trebuit decat cateva calculatoare si o conexiune la Internet. Ideea a venit de la Fundatia Bill si Melinda Gates care cu ajutorul Fundatiei Irex , implementeaza proiectul Biblionet in bibliotecile din Romania, alaturi de primarii din localitati care au oferit  un spatiu adecvat ,conexiune Internet, mobilier.









          Somerii au nevoie de informatii despre noi posibilitati de locuri de munca, tineretul doreste locuri de intilnire stimulative, iar copii doresc programe de imbogatire a cunostiintelor generale, care sa vina in completarea celor invatate  in scoala.     Parintii si bunicii au nevoie   de un loc unde poate culege informatii , de un loc unde asezat in fata unui calculator sa-si vada fiul(a), ori nepotii plecati peste hotare. De aceea bibliotecile publice sunt extrem de potrivite pentru a satisface aceste nevoi, ele devenind astfel sufletul comunitatii.
 

                                                          

joi, 19 mai 2011

SERVICII DE COPIERE, EDITARE SI PRINTARE DOCUMENTE

      Biblioteca comunala ofera utilizatorilor pe langa celelalte servicii, si servicii de copiere, elaborare ,editare si imprimare de documente .
Aceste servicii sunt aprobate in baza Legii 593/15.12.2004,pentru modificarea si completarea Legii bibliotecilor nr. 334/2002 art.6, aliniat (2) care prevede urmatoarele;  biblioteca de drept public poate  oferi unele servicii, stabilite prin regulamente proprii de organizare si functionare in conditiile legii , pe baza de tarife cu avizul autoritatii tutelare. Aceste servicii la biblioteca comunala  Miroslovesti sunt oferite in mod ,,GRATUIT''. Zilnic zeci de copii apeleaza la aceste servicii pentru printarea a zeci de referate la diferite obiecte.

                                                                                

luni, 9 mai 2011

EXPOZITIE DE CARTE DE ZIUA EUROPEI

          Data de 9 mai a fost aleasa ca Zi a Europei de Consiliul European  de la Milano din 1985 , apreciindu-se ca punctul de pornire al constructiei Europei unite, a fost declaratia prin care , la 9 mai 1950 Robert Schuman ministru de externe al Frantei a propus Germaniei dar si altor state europene bazele concrete ale federatiei europene indispensabile pentru mentinerea pacii. Odata cu aderarea la Uniunea Europeana ziua de 9 mai a devenit deja o traditie si pentru noi.
        Ziua Europei este sarbatorita in fiecare an pe data de 9 mai in toata Europa. Este sarbatoarea tuturor cetatenilor acestui continent, manifestarile culturale si religioase organizate cu acest prilej intaresc ideea de unitate spirituala a natiunilor si arata ca destinul Europei sta in mainile fiecarui european.  Cu ocazia acestui eveniment Biblioteca comunala gazduieste expozitia de carte intitulata ,,Ziua Europei''.