vineri, 26 august 2011

INVATA SI TU SA ACORZI PRIMUL AJUTOR

Un grup de tineri au participat la un curs de Prim Ajutor- Trusa ta de cunostinte , la biblioteca comunala sub indrumarea  d-nei bibliotecare. Acest curs are ca scop initierea tinerilor din comunitate in masurile de prim ajutor. Este foarte important sa antrenam copii in astfel de cursuri pentru ca niciodata nu se stie cand pot interveni si ei pana suna la 112 si vine un echipaj de salvare.
   A invata un copil pe cine sa cheme si ce sa faca in caz de accidente este foarte important. Acele gesturi simple ii pot permite sa dea ajutor cuiva din familie si chiar sa salveze o viata.
   Stii sa  acorzi primul ajutor??Care este reactia atunci cand cineva are nevoie de o prima masura de alinare a unei dureri sau de stopare a unui simptom care poate degenera intr-o afectiune mai grea. Acordarea primului ajutor poate salva viata  cuiva.
                                                          
 





                                                                                    
 
     
         Asa s-au antrenat grupul de copii in acordarea primului ajutor.
         Treinerul (bibliotecarul comunal) a prezentat pe ecran filmulete de prim ajutor dupa care si copii au exersat manevre de salvare , a unor victime in caz de accidente .Acum copii cunosc cand si cum sa sune la nr. de telefon 112 atunci cand e nevoie dar stiu in acelasi timp ca nu e voie sa te joci sunand la acest numar.





         





 
                                                   

joi, 25 august 2011

INTILNIRE CU FIII SATULUI IN SATUL SOCI

      





   Duminica 21 august 2011 locuitorii satului Soci comuna Miroslovesti s-au adunat in centrul satului la o asa zisa ,,Sarbatoarea Satului Soci Editia a 3-a''.Programul zilei a fost;
  Parastas la Monumentul Eroilor
  Expozitia ,, Roadele pamantului'' -targ de produse agro-alimentare
  Concurs de sah si desene pe asfalt
  Povestiri de pe front-acordare de Diplome Veteranilor de razboi
  Hora  satului -program folcloric sustinut de fanfara de la Belcesti



                                         
                                     

                                              












O NOUA DONATIE DE CARTI



          Editura  Polirom   Iasi  a donat  bibliotecii  comunale  Miroslovesti  un numar de 52 volume carte  din stocul de carte existent.
           Intre cele doua institutii culturale s-au stabilit relatii de colaborare incepand din acest an.  Multumim  pentru  gestul  marinimos si asteptam ca si altii sa le urmeze exemplul .



                                           






marți, 23 august 2011

TRUSA TA DE CUNOSTINTE --CURS DE PRIM AJUTOR LA BIBLIOTECA COMUNALA




Joi 18 August , la Biblioteca comunala Miroslovesti s-a desfasurat un curs mai putin obisnuit intr-o astfel de institutie.  Este vorba de ,,Primul ajutor-trusa ta de cunostiinte ''-un proiect finantat de Bill&Mellinda Gates prin Irex Romania derulat de bibliotecile publice din Judetul Iasi sub coordonarea Bibliotecii Judetene Gh. Asachi-Iasi. Proiectul a fost castigat in cadrul Concursului de Participare Comunitara organizat de Fundatia Irex Romania, ca parte componenta a Programului Biblionet .La acest curs au participat bibliotecari comunali din comunele;Stolniceni-Prajescu, Mogosesti-Siret, Mircesti, Lespezi, Butea, A.I.Cuza, Oteleni, precum  si un reprezentant din partea Bibliotecii Judetene-Iasi.  Pe langa faptul ca s-a  asistat la predarea de notiuni teoretice bibliotecarii au exersat si manevre de salvare a unor victime in caz de accidente.                                                     
                                                             


CARNAVAL ,,LA LUNE"












  Cateva zile de august satul si comuna Miroslovesti, a avut musafiri de peste hotare; un grup de francezi care au venit sa cunoasca traditiile si valorile culturale ale comunei. La caminul cultural au prezentat un frumos spectacol , unde au fost prezenti multi copii din toate satele, cadre didactice, oameni din sat si din administratia publica.










             


















joi, 4 august 2011

PRIMUL AJUTOR- TRUSA TA DE CUNOSTINTE

                    PRIMUL AJUTOR - TRUSA TA DE CUNOSTINTE  este un proiect  finantat de Fundatia Bill&Melinda Gates, in cadrul programului national ,,BIBLIONET'' si are ca scop imbunatatirea sperantei de viata si a calitatii vietii populatiei din Judetul Iasi, prin cresterea nivelului de instruire in privinta acordarii primului ajutor premedical. In urma activitatii din proiect rolul bibliotecii publice va fi extins prin transformarea lor in centre de instruire si formare in acordarea masurilor de prim ajutor. Biblioteca comunala si Primaria Miroslovesti sunt parteneri in acest proiect , initiat de Biblioteca Judeteana Gh. Asachi -Iasi, prin Biroul Coordonare metodica de Participare Comunitara organizat de Fundatia IREX Romania, ca parte componenta a Programului Biblionet, de infiintare a Centrelor de internet cu acces public gratuit in bibliotecile publice. Marti pe 02.08.2011 a avut loc la Biblioteca Judeteana Iasi instruirea celor 9 bibliotecari din comunele; Belcesti, Ciurea, Harlau, Mosna, Miroslovesti, Pascani, Popricani, Tg. Frumos, Tibanesti, pentru implementarea acestui proiect ca centre zonale. Urmeaza ca in decursul zilelor urmatoare celelalte biblioteci publice sa fie chemate fiecare la centrul  zonal  la care apartine pentru a -si  insusi prezentarea cunostiintelor de prim ajutor.