miercuri, 6 iunie 2012

O NOUA DONATIE DE CARTE DE LA PRIETENII NOSTRI BASARABENI

       
        Revista de biblioteconomie şi ştiinţe ale informării editată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” apare din anul 2002. În traducere BiblioPolis înseamnă „cetate a cărţii” iar autorii materialelor care au contribuit pe parcursul a 10 ani la „construcţia” acestei cetăţi, redactorul – şef Vlad Pohilă îi consideră „zidari”. Sunt foarte mulţi autori - bibliotecari, scriitori, ziarişti, liceeni, studenţi, actori, academicieni etc. „Revista BiblioPolis – produs profesional, cultural şi de imagine al BM „B.P. Hasdeu” a fost genericul Conferinţei care a avut loc la Sediul Central al BM în 10 aprilie la ora 10.10. Scopul acesteia a fost unul onorabil – consemnarea unui deceniu de la apariţia revistei şi valorificarea contribuţiilor ei în domeniile biblioteconomic şi cultural. Revista BiblioPolis este, pe drept cuvânt, reper serios în autoinstruirea şi informarea profesională, este unealta de căpătâi a fiecărui bibliotecar care ţine la profesia sa, la imagine, tinde să fie competent. Dar este şi un mod de a promova biblioteca, profesia de bibliotecar, serviciile, programele de lectură, publicaţiile elaborate şi altele. 
           
Unul dintre colaboratorii activi ai revistei basarabene BiblioPolis este un consătean de-al nostru, învăţătorul Gheorghe Pârlea. Drept recunoaştere, cu prilejul aniversării celor zece ani de existenţă a prestigioasei reviste, mirosloveşteanul a primit (alături de scriitori, profesori universitari, academicieni) Trofeul "Mărul contribuţiei".

       






 
          Albumul apărut la Editura Print Magic din Onești, județul Bacău, editură ce aparține doamnei Maria Dohotaru, reflectă cele mai emoționante aspecte petrecute în momentul inaugurării Crucii în ziua de 28 august 2011, fixează pentru istorie în ordine cronologică etapele și personalitățile care au contribuit cu mijloace și au depus eforturi pentru a face posibilă realizarea proiectului.
Lucrarea pretinde a fi o cronică în texte și imagini a acestui monument unic în Republica Moldova, realizat de postul de radio Vocea Basarabiei, sprijinit financiar de familia Dohotaru, precum și de alte mii de români de pe ambele maluri ale Prutului care au răspuns apelului postului de radio de a fi ctitorii lui.
Marile personalități politice, bisericești, științifice și artistice prezente în cuprinsul albumului sunt o dovadă în plus că prin unitate de gând și de fapte orice proiect ce ține de viitorul poporului nostru poate fi realizat.

                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu