miercuri, 29 septembrie 2010

NE MANDRIM CU ASA FIU AL SATULUI ....COL(R), PROFESOR, SCRIITORUL GRIGORE DOMINTE

      Biblioteca comunala Miroslovesti a fost onorata cu o donatie de carte, titlul ,,Pelerin intr-o lume nebuna'' de Grigore Dominte , in care autorul isi prezinta cateva experiente care le-a trait in cele mai grele zile din viata sa.
Grigore Dominte este colonelul , profesorul nascut pe meleagurile noastre in satul Soci comuna Miroslovesti. Impreuna cu 3 frati ai sai a trecut prin lagarele de exterminare de la Dachau si Erfurt, unde in fiecare dimineata langa baraca unde erau cazati vedea gramezile de cadavre care asteptau sa fie duse la crematoriu.
,,S-a vorbit atat de mult despre lagarele de exterminare din Germania nazista, in timpul celui De-a Doilea Razboi Mondial si a trecut atat de mult timp de atunci, incat e greu de crezut ca mai poti intalni vreun supravietuitor al acestora." Acesta crima a umanitatii, numita azi holocaust, nu s-a exercitat selectiv, prizonierii din lagare au fost de nationalitati diverse, adunati din toate colturile Europei de toate varstele si fara deosebire de sex ori credinta. Printre cei care au scapat de faimoasele cuptoare de incinerare, alaturi de care locuiau in baraci la cativa zeci de metri, se afla si autorul acestei carti,,Grigore Dominte''.   Un om cu o experienta de viata pe care nici nu stii cum sa o numesti , bizara ori fabuloasa, bizara pentru ca omul din fata ta , pensionarul Grigore Dominte (autorul), nu este o fantoma , este un om real , aparent obisnuit dar trecut printr-o viata care pe altii i-ar fi mutilat vizibil si definitiv, fiziceste si  sufleteste. 

       Cartea ,,Pelerin intr-o lume nebuna'', este mai mult decat literatura , este un semn al vietii si al victoriei asupra valului tenebros care incearca tot timpul sa se astearna peste o lume nebuna. ,,S-ar putea ca unii cititori sa spuna ca autorul cartii este un infatuat, snob sau mai stiu eu ce, insa NAPOLEON a spus ca:
,,Modestia este calitatea celor care n-au alte calitati!''.
                                                                                       (autorul ).                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu