vineri, 12 noiembrie 2010

INCEP PREGATIRILE PENTRU RECENSAMANTUL AGRICOL GENERAL 2010

Perioada de desfasurare a Recensamantului General Agricol 2010 este 2 decembrie 2010-31 ianuarie 2011, scopul actiunii fiind de a asigura date statistice pentru fundamentarea politicilor agricole nationale, necesare procesului de participare a Romaniei la Politica Agricola Comuna..
  Astfel , urmeaza a fi inregistrate suprafete agricole utilizate, efectivele de animale pe specii, masinile si echipamentele agricole, metodele de productie agricola si proiectele de dezvoltare rurala. Persoanele fizice au obligatia de a furniza recenzorilor trimisi in teritoriu date si informatii corecte si complete, iar pentru persoanele juridice se aplica procedura de autoinregistrare a datelor. Datele furnizate sunt confidentiale si sunt utilizate numai in scopuri statistice.
Recensamintul General Agricol are ca obiectiv culegerea datelor si obtinerea informatiilor privind principalele caracteristici ale exploatatiilor agricole, o identificare a teritoriului , a unitatilor de recenzare si statutul juridic al acestora, o utilizare a suprafetelor agricole cultivate , plantatiilor viti-pomicole, a irigatiilor, a efectivelor de animale , a utilajelor si masinilor agricole, a constructiilor cu destinatie agricola, precum si a persoanelor care desfasoara activitati agricole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu